Serdar Ortaç’ın meşhur cevabını hatırlarsınız. Şarkılarının birbirine çok benzediği, hatta hep aynı şarkıyı yaptığı söylenince, topu topu 7 nota var, kaç ayrı beste yapılabilir ki,…
Platon’un taaa antik çağda bugünkü toplantı odalarını anlattığını biliyor musunuz? Felsefeyle çok içli dışlı olmasanız bile, Platon’un meşhur mağara benzetmesini duymuşsunuzdur. Literatürde “Platon’un mağara alegorisi”…
1970’lerin sonunda Ted Turner isimli bir adam, yeni bir televizyon kanalı kurmak istedi. Ama etrafındaki herkes deli olduğunu düşündü, çünkü fikri çok saçmaydı. Turner reklamcıydı.…
Markalar nasıl büyür? Konuya pazarlamacı gözüyle bakarsanız, markaları büyüten etkenleri sadece pazarlamayla ilgili kavramlarda ararsınız. Üründe, fiyatta, bilinirlikte, bulunurlukta vs… Bu biraz, elimize bir matkap…
Savaştan başka bi’ şey düşünemez olunca, savaş sebebiyle ya da savaşta doğan markalara baktım tekrar. Mesela Kotex aslında, 1. Dünya Savaşı’nda askerleri tedavi etme amacıyla…
Türkiye şartlarında, marka olmakla, tercih edilen bir marka olmak arasında ne fark var?
Ne zaman zor durumdaki bir marka için görüşmeye çağrılsam, o markanın yöneticileri marka kimliklerine takıntılı derecede bağlıydı.
Yeni bir marka yaratırken, markayı tanımlayacağınız 2-3 sözcük, markanız için vereceğiniz en hayati karar olacaktır.
Marka konumlandırma, bir markayı tüketicinin zihninde benzersiz bir konuma yerleştirmek demektir. Bu zamana kadar marka konumlandırma hakkında uzun ve karmaşık tanımlamalar gördüyseniz, boşverin, unutun gitsin.…